Telefoonnummer

06-28237225

E-mail

info@paulinedullaert.nl

Amsterdam ma, di, wo, vrij

Waarom hebben voeten speciale aandacht nodig bij iedere vorm van kanker met chemotherapie?
Tijdens de behandeling van kanker kunnen veranderingen aan de huid en nagels optreden. Chemotherapie komt in het hele lichaam en zal dus ook de gezonde cellen aantasten. Schade aan gezonde cellen veroorzaken de bijwerkingen. Tijdens de behandeling bent u extra gevoelig voor infecties, met name in de 2e week van de kuur. Huid en nagels hebben een belangrijke signaalfunctie hierbij. Veranderingen kunnen een indicatie zijn voor een verwijzing naar uw behandelend arts, podotherapeut of andere zorgverlener. De medisch pedicure kan hierin een essentiële schakel zijn.

Een bezoek aan de praktijk van de oncologisch voetzorgverlener kan een veilige haven zijn waarin u aangeeft welke zorg u nodig heeft. Professionele zorg, ontspanning en aandacht omdat u het verdient. Deze specialistische voetzorg wordt alleen verleend via verwijzing van uw hoofdbehandelaar.

Wat kunt u zelf doen als voorbereiding op de chemotherapie?
Voor de eerste chemokuur worden uw voeten verzorgd en geïnspecteerd door de medisch pedicure. Zorg ervoor dat uw huid in optimale conditie verkeerd. Wassen met lauw water, PH neutrale zeep gebruiken. Dagelijks de onderbenen en voeten verzorgen met een vochtinbrengende crème. Zorg voor comfortabel schoeisel, schokdempende inlays, naadloze katoenen sokken.
Tijdens de chemo mag u niet worden behandeld door de medisch pedicure, ook niet als u pijnklachten heeft, alleen met toestemming van de behandelend arts.

Let op!
Gebruik geen tabletten die claimen dat ze uw nagels sterker maken en de nagelgroei bevorderen. Deze tabletten bevatten voedingssupplementen, die in de tijd van chemo- en radiotherapie juist niet geslikt mogen worden en het resultaat van sterkere nagels is niet bewezen met deze tabletten.

Wat kan de oncologisch voetverzorger voor u doen?
De medisch pedicure kan uw voeten en nagels zoveel mogelijk in goede conditie houden en advies geven over de verzorging in deze heftige periode. Zij heeft de kennis over producten die de voeten en huid beschermen. Problemen kunnen zo worden voorkomen.

Oncologische Voetverzorging